SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Historik
Några av våra hedersledarmöter: Iris, Sonja, Margaretha, Roland, Bo


Huddinge Gymnastikförening har idag ca 1300 medlemmar i olika åldrar som rör på sig runtom i kommunens gymnastiksalar.


Föreningen grundades den 28 april 1965 av Gurli Åbom. Till hennes hjälp fanns Stig Svedberg som blev föreningens första ordförande. Gurli Åbom hade redan i mitten av 50-talet varit aktiv som ledare inom husmorsgymnastiken, så motionsgymnastik var inget nytt för henne. I samband med föreningens grundande startade även barngymnastiken. Föreningens mål var, och är fortfarande, att varje grupp ska bestå av en utbildad huvudledare samt en hjälpledare. Några år senare startade föreningen även tävlingsgymnastik.
Kansliet sköttes till en början i hemmet av Gurli Åbom med hjälp av Solweig Zethreaus. Efter en tid förlades kansliet till ett fallfärdigt hus på Vinkelstigen i Fullersta och därefter flyttade man till "Gustafssonshuset", även det i Fullersta. När huset skulle rivas flyttade vi till en lokal på Sjödalsvägen i Huddinge Centrum. Den lokal vi har idag på Rådsvägen vid Kvarnbergsplan fick vi tillgång till 1996. 
Våra Sponsorer