SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Pass och träning

Box

Fitness boxning med handskar och mitsar där vi tränar olika sparkar och slag. Parövningar förekommer men du kan alltid välja att träna enskilt om du vill. 
 
Cirkelstyrka
Ett rejält styrkepass för hela kroppen där du ges möjlighet att utmana dig själv. Ett tiotal styrkestationer med övningar för hela kroppen, fokus på tyngre motstånd/vikt och färre repetitioner. Vi roterar mellan stationerna medsols. 2x45s på varje station och två varv.
 
Booty, Core & Flex
Passet fokuserar på styrkeövningar för säte och core, samt rörlighet och stretch. Vi arbetatar i lugnt tempo till musikens teman. Vi avslutar med stretch och avslappning. Redskap förekommer och under hösten arbetar vi främst med hantlar och gummiband.
 

Gympa Medel 
Ett fartfyllt och roligt pass där vi utmanar både styrka och kondition samtidigt som vi jobbar med musiken. Passar både nybörjare och den erfarna och alla tränar utifrån egen förmåga med det gemensamma målet att svettas och ha riktigt roligt tillsammans.

 

Gympa Medel vänder sig till alla; både till dig som är träningsvan, men även till dig som vill komma igång med en allsidig träningsform. Passet innehåller tre konditionsblock och två styrkeblock, följt utav nedvarvning och stretch. Styrke- och konditionsblocken är tyngre än i gympa lätt, och i passet förekommer hopp och pulshöjande steg. Passen skiljer sig åt då varje instruktör utvecklar träningen efter egen karaktär samt beroende på val av rörelser och musik.

 

Gympa Senior
Anpassad gympa för dig som vill träna mjukt och bibehålla/utveckla din rörlighet. Träning i ett lugnt tempo för hela kroppen, där vi har två konditionsblock och ett styrkeblock på golvet. Under styrkeblocket använder vi oss av den egna kroppen som motstånd. På slutet av passet kör vi rätt hårt för att öka pulsen och bli rejält svettiga.

 

Du väljer själv hur hårt du vill jobba. Vi visar ofta två alternativa övningar, en lättare och en tyngre. Det går alltså att öka intensiteten allt eftersom du blir starkare och får bättre kondition. Passen skiljer sig åt då varje instruktör har sin egen stil och favorit rörelser.

Se video inspelning!

 

Promenader

Vi promenerar i närområdet med start vid Tomtberga. Vi går ofta mot Trehörningen, Solgård eller Rosensalsparken. Var och en tar med fika som avnjuts innan vi vänder hemåt 😁. Turen brukar ta ca 1,5 tim och vi går 5-6 km.

 

Spincykling

Effektiv konditionsträning på spinncykel inomhus. Ett ofta fartfyllt pass med uppvärmning, huvuddel som kan vara alltifrån låt-till-låt, ”trappa”, ” pyramid” eller intervaller. Kort nedvarvning och stretch. Du sätter ditt mål och avgör själv vilket motstånd du jobbar med, vi guidar dig bara. Tempo och motstånd växlar och även om fokus är kondition så ger spinncykling även styrketräning för ben- och sätesmuskler.

 

Step-Up

Fartfyllt konditionsträning med en stepbräda som redskap. Passet består av ett antal block av steg och kombinationer som lärs ut individuellt för att sedan sättas ihop och repeteras så många varv som vi hinner med.

 

Styrka Senior

Styrketräning för kroppens stora muskelgrupper i ett anpassat tempo. Vi använder viktplattor, skivstänger, gummiband, hantlar och den egna kroppen som motstånd. Annica kör alla övningar stående och Kjäll kör övningar både stående och på golvet. Passet gör att du kan bibehålla muskelstyrka och förbättra din balans.

 

Styrka - Cardio

Intervallträning i block för dig som vill kombinera hög puls och styrka. Vi maxar vår prestation med olika redskap och minimal vila.

 

Styrka Station Senior
Styrketräning för hela kroppen, från axlar ned till tårna. Vi tränar vi 10 station med redskap som tex skivstänger, hantlar, bollar, balansplattor och gummiband. Du väljer själv hur stort motstånd du vill ha i övningarna. Vi har kört denna träning ett antal terminer. Oj, vilka starka gympa-kompisar jag har fått 👍

 

Styrka (redskap)

Du arbetar vid din egen station med skivstång, hantlar, gummiband och bräda. Fokus är på styrka för hela kroppen. Vi arbetar med 2-5 övningar i block och set om 3. Kom i god tid så du hinner bygga upp din station och rådfråga gärna instruktör eller assistent.

Se video inspelning!

 

Yoga

Vi börjar med att fokusera på andetaget och komma ner i varv med några mediyoga inspirerande rörelser. Sen går vi över till den traditionella och fysiska Ashtangayogan med solhälsningen och stående. Vi avslutar lugnt med några yinpositioner för att strecka ut bindväven. Yogan fungerar för alla och man anpassar efter sina förutsättningar. Yogan är lugnande och stärkande.

Se video inspelning!

 

Zumba
Ett fartfyllt danspass till latinamerikanska rytmer. Vi tränar kondition och koordination och upplever musik- och dansglädje. 

 
Våra Sponsorer