SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

BAS-programmet - ett gymnastiskt basträningsprogram från GF
Gymnastikförbundet har tagit fram BAS-programmet, ett gymnastikspecifikt framtaget träningsprogram med 15 övningar i syfte att stärka balans, koordination, kontroll och styrka inom de vanligaste gymnastiska problemområden som våra duktiga medicinska resurser sett över tid i behandlingen av gymnaster. 


Övningarna finns i filmat material på Gymnastikförbundets YouTubekanal och målet är att det ska kunna användas av alla.

Vi hoppas att BAS-programmet ska kunna hjälpa tränare att testa av sina gymnasters kontroll-, styrke- och rörlighetsförmåga och kunna träna upp sina eventuella svagheter. Man bör alltså klara av att utföra dessa grundövninar på ett korrekt sätt innan man utför tekniskt svåra övningar på den akrobatiska sidan i respektive disciplin.

Programmet ökar i svårighet och belastning i varje övningsserie. När man klarar grundövningen (A) går man vidare till B, C osv. 


Här kan du ladda ner BAS-programmet och använda i din vardagliga träning.

Här finns programmet i utskriftvänlig version.

Här finns BAS-programmet filmat på Gymnastikförbundets YouTubekanal.


Om du har frågor om programmet, specifika övnignar eller medicinskat stöd i stort är du välkommen att höra av dig till:

Åsa Ekdahl

Medicinsk koordinator

Mail: medicin@gymnastik.se

Rörelsebanken från GF
Välkommen till rörelsebanken!

Rörelsebanken är ett inspirationsmaterial med motorisk träning för barn mellan 7 och 12 år. Träningen fungerar på alla nivåer och kan genomföras så väl individuellt som i grupp. Materialet utgår från sex rörelsemönster som utmanar både kropp och tanke och ger dig som jobbar inom skolan och/eller är idrottsledare kunskap och förslag på övningar och lekar inom motorisk träning. Filmade övningar blandas med färdiga träningsprogram.


https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/gymnastik/portal/pw/rorelsebanken/

 
Våra Sponsorer